Benxi
Bezoek adres:
Rossinistraat 3
5344AK
Tel.nr. Algemene zaken
Bedrijfsleider
06-40816360
10 supermarkten en 1 gemeenschapshuis werken mee
Kerstactie 2019

Albert Heijn, Jumbo en Plus in de regio werken mee aan de inzamelingsactie van de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Het zijn winkels in Oss, Berghem, Heesch, Schaijk en Lith. Van 10.00 tot 17.00 uur staan vrijwilligers bij de ingangen van de supermarkten te flyeren.

OSS

In Oss staat de Voedselbank bij de AH aan het Burchtplein en in winkelcentrum De Ruwert. Ook de drie Jumbo-winkels van Van Bergen doen mee aan de actie. Dit zijn de Jumbo’s Vierhoeksingel, Wolfskooi en Karedinaal de Jongstraat. 

De Jumbo’s van Bergen aan de Vierhoeksingel en Wolkfskooi zijn oude bekende winkels voor de Voedselbank. Al enige jaren houden de winkels samen met der Voedselbank een inzamelingsactie. Ook dit jaar ontbreken deze supermarkten uiteraard niet en ook de derde vestiging van Marco van Bergen aan de Kardinaal de Jongstraat is van de partij.

Bij de Albert Heijn in winkelcentrum De Ruwert wordt dit jaar voor het eerst een decemberactie gehouden. We zijn blij dat we in de grote  wijk De Ruwaard een inzamelpunt hebben. De Albert Heijn aan het Burchtplein is 14 december het zenuwcentrum van de actie. Vanuit deze supermarkt wordt de live radio-uitzending verzorgd en daar geeft wethouder Cees van Geffen (Sociale Zaken) het startsein voor de inzamelingsactie voor de gemeente Oss. Dtv/MfM Brabant zendt de hele dag uit vanuit deze winkel en hier zit ook campagneleider Henk Snijders die constant een update geeft over de in gezamelde producten en aantal kratten dat al vol zit. Filiaalhouder Olaf Fleuren ruimt graag weer een plek in voor de Voedselbank, net als voorgaande jaren. 

BERGHEM

In Berghem is de Jumbo op de Mr. Gielenplein het inzamelpunt. In deze vorig jaar geopende supermarkt  is voldoende ruimte voor een prachtige actie. Jaap van den Berg is enthousiast over de actie. Ook bij zijn voorgaande winkels in Gelderland werkte hij al samen met de Voedselbank aldaar. 

LITH

Het meest westelijk punt van de inzamelingsactie ligt in Lith. Daar is de Plus-supermarkt het inzamelpunt. Een vriendengroep heeft aangeboden om deze dag voor de Voedselbank actief te zijn. 

HEESCH 

De Jumbo in Heesch is voor deze gemeenschap het inzamelpunt. Burgemeester Marieke Moorman geeft hier om 10.00 uur het startsein van de inzameling in het bijzijn van enkele bestuursleden van de Voedselbank. Onderneemster Anke Wiegmans heeft haar ruimte graag beschikbaar gesteld  voor de vrijwilligers van de Voedselbank.

SCHAIJK 

Schaijk is tijdens de inzamelingsdag een speciale locatie. Naast twee supermarkten is gemeenschapshuis Phoenix open voor het inzamelen van houdbare producten. De Albert Heijn en Jumbo aan het Kapelanieplein werken ook mee aan de actiedag van de Voedselbank. De organisatie in Schaijk is in handen van de werkgroep de Toekomst van Schaijk. Erg veel vrijwilligers uit Schaijk zijn deze dag bij de drie locaties actief. Het beloofd in Schaijk al een mooie kerstsfeer te worden.