Benxi
Bezoek adres:
Rossinistraat 3
5344AK
Tel.nr. Algemene zaken
Bedrijfsleider
06-40816360
Grote inzamelingsactie Voedselbank Oss en Omgeving
Kerstactie 2019

14 december gaat een begrip worden in de regio Oss. De dag dat er een grote inzamelingsactie wordt gehouden voor de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Op tal van plaatsen staan vrijwilligers lang houdbare producten in te zamelen. Bij 10 supermarkten in de regio loopt de actie De hele dag wordt live verslagen via Dtv/Mfm Brabant, de uitzending is van 9.00 tot 17.00 uur te beluisteren.

De Voedselbank heeft deze actie echt nodig, stelt VB-voorzitter Bert Elberse. ,,We zien het aanbod van producten de laatste tijd steeds verder afnemen. Supermarkten en producenten van levensmiddelen werken steeds duurzamer, waardoor er minder producten overblijven die voorheen aan de Voedselbanken in Nederland werden gedoneerd.” Op zich is het natuurlijk prima dat de voedselverspilling wordt teruggedrongen, stelt Elberse. ,,Maar voor de Voedselbanken betekent het een uitdaging om  voldoende producten te bemachtigen voor onze klanten.” Want Elberse ziet het aantal mensen dat een beroep doet op de Voedselbank toenemen. 

Het moment dat de weegschaal negatief voor de Voedselbank doorslaat komt naderbij. Daarom wordt is besloten tot het houden van een grote inzamelingsdag. ,,We hopen op 14 december veel producten op te halen. Enerzijds om een mooi voedselpakket rond de feestdagen te kunnen samenstellen en anderzijds om zoveel op te halen dat we de eerste maanden van 2020 voldoende producten hebben om de voedselpakketten gevarieerd en gezond te kunnen samenstellen”, stelt campagneleider Henk Snijders. 

Vorig jaar haalden we bij drie supermarkten ruim 350 kratten met producten op. Nu rekent de Voedselbank op zeker een verdubbeling van dat aantal. Maar het zou mooi zijn als we boven de 800 kratten met producten uitkomen.