Benxi
Bezoek adres:
Rossinistraat 3
5344AK
Tel.nr. Algemene zaken
Bedrijfsleider
06-40816360
Schaijk speciaal plekje tijdens inzameldag van 14 december
Kerstactie 2019

Waarin een kleine gemeenschap groots kan zijn. Schaijk gaat op de inzameldag van 14 december zich geweldig inzetten voor de Voedselbank. De werkgroep Armoede van de Toekomst van Schaijk zet haar beste beentje voor. Ze zorgt niet alleen voor een grote groep vrijwilligers die zich inzetten, maar heeft het op zich genomen de actie in totaliteit te organiseren. En ook dorpshuis Phoenix is doe dag open voor het inzamelen van houdbare producten voor de Voedselbank.

Niet voor niets reist voorzitter Bert Elberse van de Voedselbank de zaterdagmorgen af naar Schaijk om daar de opening van de actiedag te verrichten. De werkgroep heeft een speciaal plekje in zijn hart veroverd. De gemeente Landerd was lang een vreemde eend in de bijt van de Voedselbank. Het gemeentebestuur weigerde de Voedselbank te subsidiëren, maar daar is gelukkig verandering in gekomen. Voor 2020 kan de Voedselbank voor het eerst rekenen op een subsidie.  Toch zijn de afgelopen jaren de inwoners van Landerd die het zwaar hadden welkom geweest bij de Voedselbank en best wat huishoudens hebben daar gebruik van gemaakt. ,,We laten nooit iemand in de kou staan”, zegt Elberse.

De VB-voorzitter was dan ook blij dat de werkgroep de Toekomst van Schaijk dit jaar aangaf de Voedselbank te willen steunen. En daar geeft de werkgroep nu op 14 december gevolg aan. De contacten met het dorpshuis zijn gelegd en er worden vrijwilligers geworven om de personen van de Voedselbank deze dag te helpen.

De Voedselbank schuift 14 december Annie (Bongers) en Annie (Roesink) naar voren. Deze twee vrijwilligers die in Schaijk wonen, zijn de hele dag te vinden bij de twee supermarkten aan het Kapelanieplein. Zowel de Albert Heijn en de Jumbo zijn deelnemers aan de inzameldag van de Voedselbank. Hier staan mensen die het winkelend publiek vragen om een of meerdere producten extra te kopen voor de Voedselbank. 

De Voedselbank is toch al blij met Schaijk. Zo zet de Volkstuinvereniging ’t Spitje zich elk jaar in voor de Voedselbank. Op de braakliggende percelen verbouwen de leden groente voor de Voedselbank. Elke week op donderdag wordt de oogst gebracht door Marieke of Karel Bijlsma. En ook de pluimveehouderij van Robert van der Bolt levert elke veertien dagen eieren aan de Voedselbank. Dit is een schaars product. Met de donatie van de Schaijkse pluimveehouder kunnen we regelmatig de klanten van de Voedselbank op een doosje eieren trakteren. 

En nu het gemeentebestuur ook om is, kan de Voedselbank zeggen: Landerd is een volwaardig lid van de Voedselbank voor Oss en Omgeving.