Benxi
Rossinistraat 3
5344AK Oss
Telefoonnummer
06-12565418
Voedselbank maakt het nieuwe klanten makkelijker
Geen categorie

OSS – Nu nog gemakkelijk zien of iemand in aanmerking komt voor een voedselpakket. Dat is de noviteit van de nieuwe website van de Voedselbank voor Oss en Omgeving, die donderdag 31 januari live is gegaan. Op de nieuwe site staat een digitaal formulier waarop een mogelijke client zijn gegevens kan invullen en dan rekent de tool direct uit of de invuller recht heeft op een voedselpakket. ,,Een heel mooie toevoeging aan onze nieuwe site”, stelt Bert Elberse, voorzitter van de Voedselbank voor Oss en Omgeving. De tool is volgens hem ook handig voor maatschappelijk werkers die nu ook in één oogopslag kunnen zien of iemand recht heeft op steun van de Voedselbank.

Er zijn in Nederland al wel enkele Voedselbanken die iets gelijkwaardigs hebben, maar de Osse Voedselbank heeft deze tool geheel zelf gebouwd. ,,We zijn ook in overleg met andere instanties in Oss die met armoede te maken hebben om te kijken of zij ook gebruik kunnen gaan maken van dit instrument.” Elberse noemt het digitale formulier wel de fraaiste verandering van de nieuwe website.

Volgens de voorzitter was het tijd voor een nieuwe site.  De vorige was zeer gedateerd, stelt hij. De oude site was jaren geleden ontworpen en daarna nooit meer aangepast. ,,Uiteraard voldeed hij in de beginjaren, maar er zijn zoveel zaken gewijzigd dat we het nodig vonden onze website naar de huidige maatstaven aan te passen. Zo kon er bijvoorbeeld alleen doorverwezen worden naar het twitter-account van Voedselbanken Nederland, terwijl we onze eigen tweets niet konden tonen. Dat is nu aangepast.”

Naast de frisse uitstraling kan nu bovendien een eigen film over de Osse Voedselbank worden getoond zien. De site is gebouwd door het bedrijf Markaay uit Lith. Het is tegen een sterk gereduceerde prijs gedaan. En voor ondersteuning kan de Voedselbank altijd een beroep doen op het bedrijf.”

Elberse zegt dat de Voedselbank zeer tevreden is. ,,We hebben nu een smoel die past bij de huidige tijd. Kijk gerust eens rond en geef ons feedback als u iets constateert dat wellicht nog beter en/of  gebruiksvriendelijker zou kunnen.” 

voedselbank-oss.nl

POST A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *