Benxi
Bezoek adres:
Rossinistraat 3
5344AK
Tel.nr. Algemene zaken
Bedrijfsleider
06-40816360
Voedselbank Oss Listeria-vrij
Nieuws

De Voedselbank voor Oss en Omgeving is geheel listeria vrij. Vrijwilligers hebben de afgelopen dagen alle aanwezige vleeswaren gecontroleerd. Verdachte pakjes zijn eruit gehaald. En alle klanten krijgen donderdag 10 oktober een bericht waarmee uitleg wordt gegeven en hoe zij verdachte vleeswarenpakketjes kunnen herkennen.

Vanaf de dag dat bekend werd dat er besmette vleeswaren in omloop waren hebben de Voedselbank Oss en de landelijke organisatie stappen ondernomen. Ook bij de Osse voedselbank waren verdachte vleeswaren binnengekomen. Inmiddels zijn 271 verdachte pakketjes vleeswaren geblokkeerd. Volgens coördinator Voedselveiligheid Pieter Klaris zijn de overige vleeswaren goedgekeurd en veilig om uit te geven.

Volgens voorzitter Bert Elberse van de Osse Voedselbank toont de werkwijze rondom de affaire rond de listeria eens te meer aan hoe professioneel de organisatie van Voedselbanken werkt. Landelijk, maar ook lokaal. ,,Wij waken dagelijks over de veiligheid en hygiëne van het voedsel waarmee we werken. En onze coördinator Pieter Klaris verricht daarin prima werk. Hij is geschoold en stuurt de andere vrijwilligers optimaal aan.”