Benxi
Bezoek adres:
Rossinistraat 3
5344AK
Tel.nr. Algemene zaken
Bedrijfsleider
06-40816360
Week lang inzamelen voor Voedselbank bij twee Osse AH-supermarkten
Nieuws

Een week lang is er bij de twee AH-supermarkten in Oss aandacht voor de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Van 7 tot en met 13 december wordt de klanten gevraagd extra producten te kopen voor de Voedselbank. Deze kunnen bij de kassa’s worden ingeleverd. Ook houden de twee AH-winkels een statiegeldactie voor de Voedselbank. De actie draagt de naam: Alleen samen vullen we de schappen.

,,We willen ook in cororatijd is betekenen voor de Voedselbank”, stelt filiaalmanager Olaf Fleuren van de AH Sterrebos. ,Vorig jaar hadden we samen met de Voedselbank een fantastische actiedag bij een groot aantal winkels in de hele regio. Toen we hoorden dat door het corornavirus deze dit jaar is afgeblazen, vonden mijn collega Kate Vrijhoef van de AH Burchtplein en ik dat we toch wat moesten doen.” Temeer, stelt Fleuren omdat er geluiden zijn dat de aanvoer naar de Voedselbanken in Nederland stagneert.

Daarom besloten Vrijhoef en Fleuren in samenspraak met de Voedselbank opnieuw een inzameling te organiseren, maar wel met een andere opzet. ,,Daar zijn we zeer blij mee”, stelt campagneleider Henk Snijders van de Osse Voedselbank. ,,We kunnen door het virus dit jaar echt niet aan vrijwilligers vragen een dag lang te flyeren en producten in te zamelen. En de klanten van de supermarkten zouden het niet op prijs stellen zo direct aangesproken te worden”, verwacht Snijders.

In een overleg is daarom besloten om de klanten via de media, posters, banners en flyers die bij de kassa’s liggen op de hoogte te brengen van de actie. In beide supermarkten worden twee stellingen ingericht met de producten die de Voedselbank nodig heeft. Deze kunnen de klanten na ze te hebben gekocht bij de kassa’s afgeven. Zo hopen Fleuren, Vrijhoef en Snijders toch weer een mooie opbrengst te halen. ,,En het is nu een week, dus wie weet gaan nu meer mensen doneren.”

Verder kunnen er bij deze twee supermarkten en op verschillende andere plaatsen in de regio nog de hele maand december Douwe Egberts Spaarpunten ingeleverd worden. Voor de punten geeft DE pakken koffie aan de Voedselbanken.