Benxi
Bezoek adres:
Rossinistraat 3
5344AK
Tel.nr. Algemene zaken
Bedrijfsleider
06-40816360
Grootse actiedag 10 december
Nieuws, Persberichten, Publicaties

Maar liefst bij twaalf supermarkten en zes speciaalzaken houdt de Voedselbank voor Oss en Omgeving zaterdag 10 december een inzamelingsactie. Aan de klanten van al deze winkels wordt gevraagd een extra product of munt te kopen voor de Voedselbank. Zo hoopt de organisatie voor de feestdagen en eerste maanden van 2023 de voedselpakketten goed en gezond te kunnen samenstellen. Nog nooit is een actie van de Voedselbank zo omvangrijk geweest. Ook bij de locatie van de Voedselbank in  de Rossinistraat kunnen producten worden afgegeven. 

Het is voor het eerst na de eerste grote inzamelingsactie in 2019 dat de Voedselbank massaal aanwezig is in de regio. De afgelopen jaren was dit door het coronavirus onmogelijk. Vorig jaar werd wel op de locatie van de Voedselbank een ‘drive through’ gehouden. Volgens campagneleider en bestuurslid van de Voedselbank Henk Snijders was die vorm inzameling een welkom alternatief. ,,Maar onze ervaring is als we bij de winkels staan, dat we meer ophalen. De mensen zijn dan eerder bereid iets te kopen voor de Voedselbank.”

De Voedselbank is door de hele regio aanwezig. ,,Natuurlijk in Oss, maar ook in Geffen, Lith, Berghem, Ravenstein, Herpen, Heesch en Schaijk.” Het vergt volgens Snijders een hele organisatie. ,,We kunnen onmogelijk al die locaties met onze eigen zestig vrijwilligers bemensen, daarom is het verheugend dat we zowel hulp krijgen.” Deze mensen komen uit de politiek of zijn docenten van het Maaslandcollege, leden van serviceclubs, armoedewerkgroepen en andere personen die de Voedselbank een warm hart toedragen. De campagneleider is blij dat bijna tweehonderd mensen die dag hun handen uit de mouwen steken.