Benxi
Bezoek adres:
Rossinistraat 3
5344AK
Tel.nr. Algemene zaken
Bedrijfsleider
06-40816360
VOEDSELBANK OSS HELPT OEKRAÏENSE VLUCHTELINGEN
Nieuws, Persberichten

De Osse Voedselbank helpt Oekraïense vluchtelingen die naar Oss komen. In het voormalige belastingkantoor richt de Voedselbank een voorraadkast in. Daar kunnen de vluchtelingen de eerste dagen na hun komst naar Oss gratis levensmiddelen krijgen. Ze kunnen kiezen uit voedzame producten, maar ook iets lekkers om bij te komen na hun zware reis naar Oss.

Na een paar dagen neemt de gemeente Oss de zorg voor het levensonderhoud op zich en kunnen de vluchtelingen zelf boodschappen gaan doen in de Osse supermarkten.

Na een overleg tussen de gemeente Oss en de Voedselbank is de Voedselbank direct in actie gekomen. ,,We hebben geen moment geaarzeld”, aldus voorzitter Piet Coolegem. ,,We zijn er voor mensen die tijdelijk in de problemen zitten en te weinig geld hebben om eten te kopen. De vluchtelingen zitten ook in nood en hebben onze hulp meer dan nodig.”

De Voedselbank heeft de voorraadkast gevuld met veelal houdbare producten zoals rijst, pasta, soep, knakworsten, groente en fruit, boter en broodbeleg. Verder komen er kant- en klare maaltijden en natuurlijk wat te drinken en iets lekkers als koek en snoep voor de kinderen. Ook zijn er wat verse producten neergezet. Coolegem weet zeker dat de leveranciers van de Voedselbank achter deze speciale hulp staan. ,,En als er bedrijven zijn die ons willen helpen om de voorraadkast goed gevuld te houden, dan kunnen ze contact met ons opnemen.”

In eerste instantie is de hulp voor vluchtelingen die naar het oude belastingkantoor. ,,Komen er meer locaties, dan gaan we daar ook kijken wat mogelijk is”, aldus Coolegem. De afgelopen weken heeft de Voedselbank al huishoudens geholpen die Oekraïense vluchtelingen thuis hebben opgenomen.

Inmiddels is er ook contact met de gemeente Bernheze om de vluchtelingen die daar worden opgevangen ook met voedsel te helpen.